BÖCKER 

 

BOK/ SASSA OCH SAGA/SAGA OCH SASSA PÅ VATTENÄVENTYR

MISS-a inte kattböckerna!

BOK/ Skazki o kosjkach 

BOK/ Sagor om katter  

BOK/ På väg. Rysk poesi från Georgien

E-BOK/ Studenternas guide för alla till Gdansk, Sopot och Gdynia 

                                                            

Sagor om katter

Utgiven 2011.

ISBN 978-91-977398-1-8


Birmakatten missade planet till Siam. Turkish Van drömde hela sitt liv om att bli dykare. Och blev det!Så berättar Atotjka Volobujev. Och honom måste man tro på. För Atotjka Volobujev ljuger aldrig. (Och förresten tecknar han vidunderligt!)

Boken finns på ryska och svenska.
Cirkapris 159 kr exkl porto.

Beställ via [email protected] 

 

Recension: Bilderbok. Denna finurliga och underfundiga bok, skriven och illustrerad av den ryske författaren Atotjka Volobujev, handlar enbart om katter. En handfull olika kattraser, en kattras per bokuppslag, introduceras för läsaren med roliga och korta berättelser som gränsar till skrönor eller sägner. Vi får bland annat veta att den brittiska korthårskatten är så stor och rund för deras hussar och mattar gärna bär runt på katterna istället för att låta dem gå. Om de sibiriska katterna kan vi läsa att när de kom till Sibirien för länge sedan så frös de så mycket att de fick låna pälsar från såväl vargar och grävlingar som lodjur, vilket fick till följd att nu har de så tjock päls att de aldrig fryser. Med vänliga, nyfikna, fräcka och lata blickar de blyertstecknade katterna på oss från bokuppslagen. Dova, lite murriga färger, med snabba penndrag förstärker det humoristiska med en härlig 70-talskänsla. Sagor om katter är rolig både för barn och vuxna! Såklart finns det en mängd böcker om katter, men denna är lite annorlunda och tillför kattboksgenren något nytt! - Maria Christensen.

BIBLIOTEKSTJÄNST

 

 

 

 

Сказки о кошках

Utgiven 2008.

ISBN 978-91-977398-0-1

Бирманская кошка называется
Бирманская кошка, из-за того,
что она опоздала на самолет
и попала в Бирму вместо Сиама.
Кошка Турецкий Ван с детства
мечтала стать водолазом. И стала!
Так рассказывает Аточка Волобуев.
Надо ему поверить, потому что
Аточка Волобуев никогда не врет.
(И, между прочим, сказочно рисует!)

 Издательство БЕННЕЛЬС
+46 70 34 74 261

 

 

På väg. Rysk poesi från Georgien

Utgiven 2012.

ISBN 978-91-977398-2-5

Diktsamlingen På väg/V puti presenterar samtida poesi av unga rysktalande poeter i Georgien. Varje uppslag i boken visar en rysk dikt i original parallellt med en svensk översättning. Boken innehåller även 12 finstämda, svartvita illustrationer av såväl traditionella georgiska som modernare motiv.

Redaktörer är Gunnel Bergström och Rimma Markova.